Ne bom začel bloga, o dnevnih pripetljajih na socialnih omrežjih, ker jih preprosto ni bilo....
Raje bom pisal o najinem današnjem kosilu, ki je bilo fenomenalno.
Danes sem končno v roke dobil knjigo "Bemumast!" avtorja Tjaše Vrhovnik in Gašperja Groma.
Med kuho sem jo začel prebirati, ocena sledi ko jo preberem. Za enkrat lahko komentiram samo to, da sta se avtorja res poglobila v zgodovino prehrane sodobnega človeka.
Kot rečeno sem danes posvetil skoraj cel dopoldan in del popoldneva pripravi našega kosila.
ponavadi imamo za vikende na obisku, moje otroke, zato je pri nas mala norišnica.
otrok pa ne siliva v najino prehransko revolucijo, zato kuham sicer podobne ampak različne jedilnike.
Zatorej je bilo danes na jedilniku; sv. Dunajski zrezek z praženim krompirjem za otroke.
Za naju pa sem pripravil , Dunajske zrezke iz svinjskega kareja po LCHF smernicah in
Konopljin štrukelj z skuto. zraven pa majonezno kremo z kislimi kumaricami in česnom
za povrhu pa veliko skledo zeljne solate.
Recept sledi
Svinjski kareji po dunajsko
2 velika kareja sem očistil kosti narezal 4 manjše zrezke
jih potolkel in solil povaljal sem jih v trpotčevi moki namočil v jajce in povaljal v drobtinah ter kasneje ocru v masti
drobtine so nastale iz LCHF štručke ki je ostala, od ene prejšnjih jedi |
Nadaljujemo sedaj z štruklji
Podobni štruklji ampak z ajdovo moko so meni zelo ljubi saj sam obožujem ajdo , toda zdaj je na žalost ne smem , to je ena izmed stvari, ki me žalosti pri tej prehrani, To željo pa uspešno nadomeščam z ostalimi dobrotami.
za štruklje ki jih postrežemo štirim ljudem sem potreboval
4 do 5 žlic mandlejve moke ,
2 žlici trpotčeve moke
in žlico konopline moke
dodal sem 2 jajca
10 dag abc sira za mazanje alias philadelfija
in sol
vse skupaj sem zgnetel v testo
počakal 15 minut da se je testo malo spočilo oz, povezalo med seboj ,Med peki papirjem sem zvaljal testo ga položil na alu folijo katero sem premazal z maščobo in posul z drobtinami. ter namazal z 25 dag skute, kateri sem dodal 1 jajce in sol vse skupaj zavil ter kuhal 45 minut v slanem kropu
počakal 15 minut da se je testo malo spočilo oz, povezalo med seboj ,Med peki papirjem sem zvaljal testo ga položil na alu folijo katero sem premazal z maščobo in posul z drobtinami. ter namazal z 25 dag skute, kateri sem dodal 1 jajce in sol vse skupaj zavil ter kuhal 45 minut v slanem kropu
za majonezno kremo sem vzel 4 velike žlice domače majoneze, 4 velike žlice kisle smetane 1 kisla kumarica , sveži petršilj in česen.
Lahko samo rečem, da me je kosilo z okusi vrnilo v prejšnje čase, ampak s to razliko, da na krožniku ni bilo skoraj nič ogljikovih hidratov. Pa tudi prenažrt nisem bil kljub temu, da sem pojedel zdaleč največ od kar sem na LCHF -ju
To pa je nekaj !
jutri se zopet oglasim pa nasvidenje .
Ni komentarjev:
Objavite komentar